Gerie Leijsen

Voor muziek en Zanglessen

Nieuw: Cursus Ukelele voor kinderen  vanaf 8 jaar ) ook privélessen mogelijk (ook voor volwassenen)

Les différents accords de base de ukulélé

 

In deze cursus van 14 lessen leer je de grondbeginselen van het ukelele spelen. We spelen en zingen gedurende de lessen veel verschillende leuke liedjes en je leert om jezelf te begeleiden met eenvoudige akkoorden. Verschillende manieren van aanslaan komen aan de orde, de moeilijkheidsgraad loopt steeds een beetje op. We spelen veel samen en proberen er af en toe ook bij te zingen. Als je wat verder bent, kun je zelf ook liedjes aandragen die je zelf wilt leren spelen. Meld je nu aan en ontdek de veelzijdigheid van dit prachtige instrument. De ukelele is makkelijk te bespelen en geeft ook naar een paar lessen al en leuk resultaat. Je krijgt een ukelele meer naar huis om op te oefenen.

 

Start: Bij voldoende aanmeldingen dag in overleg

Waar: Gebouw "De Ottoburg" Esdoornstraat 3a

Wie: Voor iedereen vanaf 8 jaar

Kosten: 205 euro voor 14 lessen

 

Gitaarstart voor kinderen 7-11 jaar

“Gitaarstart” voor beginners en gevorderden

In deze cursus van 14 lessen leer je de basisbeginselen van het  gitaarspelen. Je leert noten lezen en leuke (eenvoudige) liedjes spelen. De meer gevorderde leerlingen leren ook akkoorden spelen en meespelen met hun favoriete liedjes.

Je krijgt een gitaar (en een voetsteun) mee naar huis om op te oefenen. Deze neem je weer mee naar de les.

Verder maak je kennis met andere instrumenten (djembé, keyboard, klokkenspel en andere kleine percussie-instrumenten). We zingen en spelen met elkaar leuke liedjes. Je leert termen en tekens die bij muziek maken, vaak aan de orde komen.

Wanneer: Start bij voldoende aanmeldingen

Waar: Gebouw “De Ottoburg” Esdoornstraat 3a

Wie: Kinderen van 7-10 jaar. Maximaal 6 kinderen per groep.

Kosten: 200 euro inclusief huur gitaar en boekje

 

Aanmelden voor de proefles of de cursus via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zangles voor kinderen van 7-11 jaar

 

Hou je van zingen? Wil je beter leren zingen? Dan is deze cursus iets voor jou!

Deze cursus van 14 lessen is voor kinderen van 7-10 jaar. In de lessen krijgen de kinderen zangles en leren ze door ademhalingsoefeningen, articulatieoefeningen en diverse stemoefeningen beter zingen.

We passen de (net geleerde) technieken toe door veel leuke (meerstemmige) liedjes met elkaar te zingen. De kinderen leren (als ze dat willen) ook solo zingen. We sluiten de cursus af met een klein "concert".

Wie: Kinderen van 7-11 jaar

Wanneer: (start bij voldoende aanmeldingen )

 

Kosten: 140 euro voor 14 keer (lessen van 45 min)

 

Er ook zangles worden gegeven in duo's (informeer naar de prijzen en tijden)

                                      "

De kinderen die de cursus "Muziekstart" hebben gevolgd, kunnen zich inschrijven voor deze cursus!
De kinderen kiezen twee instrumenten waar ze verder les in krijgen. Ook krijgen ze deze instrumenten weer mee naar huis om op te oefenen. Doordat de kinderen meer ervaring opdoen in het spelen op de verschillende instrumenten en beter noten kunnen lezen, kunnen we in de les nog meer liedjes samen spelen en ook werken aan meerstemmige muziekstukken.Er vindt meer verdieping plaats wat betreft het spelen op de instrumenten en het notenschrift en de muziektheoretische begrippen.

Aan het einde van de cursus, hebben we een voorstelling in de grote zaal waarbij iedereen welkom is om te kijken wat de kinderen allemaal hebben geleerd.

Wanneer: Start zaterdag 21 januari (12 lessen)

               Start vrijdag 13 januari  2022 10 lessen 

Tijd zaterdag: Groep 1: 11.15-1215 uur of Groep 2:12.30-13.30 uur. De lessen duren 60 min.

Tijd vrijdag : 15.45-16.45 

Kosten: 175 euro inclusief huur instrumenten (12 lessen/zaterdag)(10 lessen/vrijdag 145 euro)

Muziek voor de allerkleinsten: 1,5-3 jaar

In de' lessen' staat plezier maken, meedoen en genieten van muziek voorop. Door middel van liedjes, muziekspelletjes, eenvoudige instrumentjes en speelse materialen wordt o.a.  het ritmegevoel  , het  taalgevoel  en de motorische ontwikkeling gestimuleerd. 

Voor elke leeftijdsgroep is er genoeg muzikaal materiaal om van te genieten.  Het materiaal kan voor alle kinderen gebruikt en aangepast worden. Voor de jongste kinderen  zijn er veel  gevarieerde wiegeliedjes,  muzikale kiekeboespelletjes en brabbelliedjes. Voor de dreumesen en peuters veel  liedjes met bewegingen en aansprekende thema's. Ook worden andere materialen zoals doekjes, ballonnen, knuffels en veertjes gebruikt om de liedjes te versterken.

Door de hoeveelheid  aan  materiaal kan er elke 'les' worden ingesprongen op de behoeftes en voorkeuren van de kinderen op dat moment. Door veel te herhalen zullen de kinderen de liedjes snel herkennen en mee kunnen doen of zingen.

Veel van de liedjes kunnen op schoot van de ouder meegedaan worden, waardoor het extra veilig is voor het kind.

Wie: Kinderen 1,5-3 jaar met een ouder

Waar: Het gebouw "De Ottoburg" Esdoornstraat 3a in Rijswijk

Kosten: 115 euro voor 12 keer.

Wanneer: Start zaterdag 21 januari

Tijd: 9.30-10.15 uur

*tijden kunnen iets afwijken i.v.m met de exacte groepsindeling. U ontvangt hier tijdig bericht over.

 

Opgeven: Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ,voor overige info : 06-42551443